37 profi tanácsa a majdnem tökéletes esküvőért

HT KONTAKTEgy nagyon jól sikerült összefoglaló látott napvilágot nem olyan régen a ceremóniamester.cafeblog oldalán. Úgy éreztem ezt nekem is meg kell mutatnom. Jó olvasást.

Annyi tanácsot kaptok, a rokonoktól, barátoktól, hogy három esküvőre is elég lenne. Most azonban 37 olyan profi segít, akik évente közel 1000 esküvőt tesznek majdnem tökéletessé.

Jonas Peterson foto

 

Miért csak “majdnem” tökéletes?

Mert olyan nincsen, hogy minden pontosan úgy történik, ahogy megterveztétek. Ha másért nem, hát azért, hogy legyen mit meséljetek az esküvő után. De annál unalmasabb nincs is, mint amikor minden a tervek szerint zajlik…

Az esküvői szolgáltatók 37-es Ligája ezt tanácsolja neked


Az esküvőtök alkalmazkodjon a Ti egyéniségetekhez! Gyakori hiba, hogy az elején nagy léptékben költenek az ifjú párok pl. drága helyszínre, italokra, menüre, netán sztárvendégre és a végén nem marad elég keret a minden fotón látható és stílust, egységet, harmóniát tükröző dekorációra, a mindezeket megörökítő jó fotósra, a hangulatot megalapozó minőségi zenekarra. Fontos, hogy a mennyiség soha ne menjen a minőség rovására pl. vendégszám, étel/ital, dekoráció tekintetében!

Landesz Katalin, Creative Weddings

Úgy válasszátok ki a szolgáltatói gárdát, hogy olyan emberek legyenek, akikkel szívesen töltitek együtt a napot, bízzatok bennük. Amin pedig nem tudtok változtatni, azon ne gyötrődjetek.

Jaksa Tímea, esküvői fotó

A tavaszi-nyári hónapok nem csak az esküvők, hanem a nagylétszámú rendezvények kiemelt időszakát is jelentik. Különösen a Budapesten házasodni készülőknek ajánlom, hogy a nagy nap dátumát ellenőrizzékebből a szempontból is, és szükség esetén egyeztessenek a közlekedési útvonalakról a hatóságokkal! Kis odafigyeléssel sok bosszúságtól kímélhetik meg magukat.

Pallagi Ákos, ceremóniamester

A legnagyobb hiba amit látok, hogy sokan annyira akarják a tökéleteset, hogy végül elvesznek a részletekben… színárnyalatokban, forgatókönyvekben, ültetési rendekben, az időjárás applikáció radarképének frissítésében és számos utólag érdektelen apróságban.

Bende Tamás, fotográfus

Kerüljétek az “épp divatos” szélsőségeket, törekedjetek a természetességre. Nem kellenek túlzó ékszer-szettek, sokszor egyetlen kiegészítő is elég. A manikűr és pedikűr is az öltözék része, de nem most kell a legcsillogóbb, leghosszabb műkörmöt bevetni. Egy szép francia lakkozás épp elég.

Szemes Nóra, személyi stylist

Legtöbben a kényelmes standardokat követik, így az esküvői fotóik valójában nem a házaspárról hanem éppenséggel arról szólnak, milyen esküvői sztereotípiák vannak a fejükben. A weboldalakon található portfóliók leggyakrabban sok tízezer képből kerülnek kiválasztásra így nagyon nehéz kideríteni, hogy egy laikus vagy egy zseni képeit látjuk. A jó szakember az, aki bármelyik esküvőről többszáz kiváló képet tud készíteni, ezt pedig csak egy esküvő teljes átadott anyagából lehet kideríteni. A legjobbak készséggel  mutatnak teljes esküvői anyagokat. Ha ezt kikerüli a kolléga, akkor ott valami nem stimmel.

Fekete Csaba, Nászriporter

Ne tegyük túl későre a kezdési időpontot. A vendégek egy elég hosszú fárasztó napon vannak túl. Érdemes minél hamarabb, mielőtt “befáradnának” beindítani a built. Térben ne szakítsuk szét a társaságot. Egyszerűbb összefogni a násznépet, ha egy helyiségben van a tánctér, italpult, asztalok stb.

Lőrincz Attila, Vegas Showband

A dekorációt az esküvőn ugyanúgy viselni kell, mint a ruhát. Ha nincs szervező, … a dekoros egyeztessen a cateringgel, hogy a catering eszközei (pl. szalvéta színe) összhangban legyenek a dekorral.

Szabó Móni, Fleur & Balloon

A torta szeletszáma a vendégek létszámának 70-80%-ával egyezzen meg. Az esküvői torta kiválasztásánál a torta külsejét, a belső töltetét illetve a méretét a legfontosabb jól meghatározni.

Lengyel József, Torta és Karamell

Ti vagytok az “adók”, a többiek a “vevők” és ha boldogságot sugároztok, akkor laza, ünnepi, meghitt és szép lesz az esküvőtök, egy szóval tökéletes.

Bokodi Gábor, ceremóniamester

Ne dőljetek be 100%-ig a magazinokban látott idealizált esküvői világnak… itt is érvényes, hogy a kevesebb több, az viszont legyen jó minőségű.

Váradi Tamás, esküvői fotó

Mosolyogjatok! Mutassátok meg a világnak, hogy mennyire boldogok vagytok. A vendégeknek ettől lesz jókedvük, mert ők pontosan úgy viselkednek az esküvőn, ahogy azt a pártól látják. Szabadtéri szertartásnál B verzió kötelező. Az esküvő három alappillére: ízletes ételek, finom italok, jó zene.

Csobán Éva, esküvőszervező

A 2015 évben a menyasszonyi ruha trendben a sellő  fazonú ruha a legnépszerűbb, de sok menyasszony nincs tisztában  az alkati adottságaival, ezért inkább fogadják el a szakember tanácsát és az alkatukhoz illő ruhát válasszanak. A vőlegények a ruházatuk kiegészítőit igazítsák a a menyasszonyi ruha színvilágához.

Nagy Ágota, ruhatervező

Kerüljétek a divatos szezonális trendeket, hosszútávon az elegáns, stílusos fotók lesznek azok amik időtállóak és jó pár év múlva is szívesen nézegetitek majd őket.

Horváth Tamás, HT photo

Ne szabd meg a szolgáltatóknak, hogy mit tehetnek és mit nem, természetesen javasold az ötleted, de  bízz a tapasztalatukban, ha profi, akkor tudni fogja, mit lehet és mit nem.

Balázs Sándor, vőfély

Üljetek le nyugodtan egy negyed órára, amikor igazan ráértek, bontsatok egy jó rosét, és mérjétek fel, mi az ami igazán fontos számotokra az eseményen. A hangsúlyt helyezzétek oda. És ami sose kerüljon le a lista tetejéről: a szerelmetek, és hogy egy új családot ünneplünk aznap.

Alapi Gábor, G2 Fotó

romantika

Elengedhetetlen egy jó forgatókönyv összeállítása, amit a szolgáltató csapattal egyeztetni kell, viszont a vendégeknek nem szabad odaadni. Az esküvő előtti napot már pihenéssel töltsétek.

Losonczi Viktória, esküvőszervező

Ötvözzétek az élő zenét a DJ-vel. Amire figyeljetek, hogy zenész(ek) megjelenése, kiállása ás a technikai felkészültsége minden igényt kielégítsen. A zenei repertoárt illetően minden esetben figyelembe kell venni a násznép vegyes életkorát.

Schneider Gábor Tamás, DJ Schneider

Nagy hiba egy az egyben ráhúzni a trendi klisét az egész esküvőre. A biztos siker titka, ha a pár saját stílusát, és az aktuális divatokat harmonikusan egyesítjük. Elengedhetetlen azonban, hogy a menyasszony és a vőlegény személyisége kitűnjön a jelmezek és díszletek közül, mert ha ezt figyelmen kívül hagyjuk, a vendégek egy trendi, de sablonos esküvőn találják magukat… olyanon, amilyenen a múlt évben… a múlt hónapban is voltak…

Déri Annamária, ICON esküvő

Ne kövessétek el azt a hibát, hogy a hivatásos fotóson kívül a vendégeknek is megengeditek, hogy képeket készítsenekek a szertartás ideje alatt, ezáltal “okostelefon- és tabletfejű” emberekkel teli képeket nézegessetek az albumjaitokban.

Simai Marianna, szertartásvezető

Ne dőljetek be a trendeknek, mert a trendek azok, amiktől tucat esküvőtök lesz ahelyett, hogy az egyéniségeteket tükröző napként élnétek meg. Élvezzétek minden percét, mert az esküvő nem a rokonságról, nem a szolgáltatókról, hanem rólatok szól.

Szipli Tamás, fotográfus

Bízzátok az esküvőtöket profi szakemberekre, … és éljétek át, ne csak túl az esküvőt!

Tóbel Nóra, esküvőszervező

Gondoljátok végig, mi a 3 legfontosabb dolog az esküvőtőkkel kapcsolatban, és ezekben ne kössetek kompromisszumot. Figyeljetek a látszólag apróságnak tűnő részletekre. Ne akarjatok másoknak megfelelni.

D. Nagy Kriszta, La Memoire film

Időjárás tekintetében semmit ne tekintsetek biztosnak, ami az elmúlt évek során annak tűnt. Nincs már “bombabiztos” hónap, mindig legyen B-terv hidegre, melegre, esőre, kánikulára.

Varga-Kovács Tímea, esküvőszervező

Ne illesszetek be semmi olyan dolgot az esküvőtökbe amit nem szeretnének csak azért, hogy megfeleljetek valakinek a társaságból.

Márkus Viktor – EskuvoDJK.hu

Állíts sorrendet, hogy mi a számodra a legfontosabb, amit szeretnél, hogy díszítve legyen. Így ha faragnod kell a költségekből, könnyebb a döntés, hogy mit lehet kihúzni.

Hlavac Márta, Party Dekor

Fotó: Nadia Pandolfo

Szeress, sírj és nevess; mutasd ki az érzéseidet…

Maróti Zoltán, cinematográfus – Shadowplay

Dőlj hátra és élvezd, ne aggódj,… megteszik azt helyetted azok, akiket kiválasztottál erre a napra!

Nyitrai Sándor, étteremvezető, ceremóniamester

A mindenkori trend a Ti egyéniségetek, egyediségetek.

Teklits Tekla, esküvőszervező, Petneházy Club Hotel

Az idei évben talán minden eddiginél több esküvői szolgáltatóból választhatnak a párok. Fontos hogy olyan emberekre bízzátok a nagy napotokat, akikről valóban elhiszitek, hogy értetek, az esküvőtökért dolgoznak.

Glöckl Ferenc, DJ – Retro Party

Fontos a megfelelő arányérzékkel a realitás talaján maradva megtervezni az esküvő részleteit.

Illés Péter, ceremóniamester

Nagyon gyorsan és intenzíven telik az esküvő napja, éljétek meg minden percét, hogy néhány nappal-héttel később igazán jó élményekkel gondoljatok vissza rá.

Dégi Attila, Magistero Fotó

Ez a Ti egyetlen napotok, ezért nagyon fontos, hogy valóban Egymásra tudjatok figyelni.

Kolta Zsófi, Kolta Esküvő

Hogy ne azon kelljen utólag gondolkodni, hogy hogyan lehetne megismételni az esküvőt – mindenféleképpen profi szolgáltatókat válasszatok.

Molnár Csilla, dekoratőr – Flora Studio

Törekedjetek arra, hogy az esküvő minden momentumában a szeretet jelen legyen – és akkor az a fotókon is visszaköszön majd.

M. Kiss Ildikó, Foto Molnár

Ha a körültekintően kiválasztott szolgáltatói csapat megvan, aznapra már csak egy dolgotok marad: megbízni bennük és részt venni az esküvőn.

Vágvölgyi Andrea, esküvőszervező

Ne akarj egyszerre mindent, sokszor a kevesebb sokkal több! Tehát az ésszerűség határain belül akarj külön programokat belecsempészni az estébe!

Hunyi Péter, ceremóniamester

Figyeljetek oda egymásra, a másik örömére, mert ha ezt megteszitek, a többi 100+ vendég is élvezni fogja az ünneplést – függetlenül attól, hogy esik az eső, hóvihar tombol vagy süt a nap.

 

FORRÁS: http://ceremoniamester.cafeblog.hu/2015/04/07/37-profi-tanacsa-a-majdnem-tokeletes-eskuvoert/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.